Ο Χορός της Αναγέννησης

Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» χορεύει και καλεί όλες και όλους σας, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στο «Ποντίκι» (Επτανήσου 7, Κυψέλη) σε μια εγγυημένα όμορφη βραδιά.

Μαζί μας οι ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ (κιθάρα-φωνή), ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ((φωνή), ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΙΟΣ(Μπουζούκι, Λαούτο, φωνή), ΝΙΚΟΣ ΠΛΙΟΣ(Κιθάρα-φωνή), ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(βιολί) ΑΡΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ(πλήκτρα-μπαγλαμά,φωνητικά).

Τιμή πρόσκλησης με πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί: 18 €

Πληροφορίες -Προσκλήσεις: 6937021902 –www.apollonistis.com/forum

Αιμοδοσία: Στάση ζωής για τους Απολλωνιστές

Η αιμοδοσία δεν είναι μια απλή πράξη, αποτελεί στάση ζωής. Στάση ζωής που ενστερνίζονται αποδεδειγμένα οι Απολλωνιστές εδώ και 8 χρόνια. Το 2009 το όραμα του Σωματείου Φιλάθλων η «Αναγέννηση» για δημιουργία Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών έγινε πράξη και ακολούθως θεσμός.

Την περασμένη Κυριακή 12 Μαρτίου η αίθουσα Τροπαίων της Ριζούπολης γέμισε για 8η συνεχή χρονιά με Απολλωνιστές εθελοντές αιμοδότες στα πλαίσια της ετήσιας εθελοντικής Αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών, που συνδιοργανώθηκε από την «Αναγέννηση», τον Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης και το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Ο κόσμος του Απόλλωνα για ακόμη μία φορά αγκάλιασε την προσπάθεια και γέμισε την αίθουσα όπου και έγινε η αιμοδοσία σε εξαιρετική (και φυσικά απαραίτητη) συνεργασία – όπως όλα αυτά τα χρόνια – με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Ελπίς».
Η Τράπεζα Αίματος Όλων των Απολλωνιστών, που την τελευταία 8ετία έχει διαθέσει περισσότερες από 120 φιάλες αίματος σε όσους έχουν χρειαστεί τη βοήθειά της, αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον δυνατές Τράπεζες Αίματος του Νοσοκομείου και αυτό αποτελεί τιμή για όλους στην οικογένεια του Απόλλωνα.


Καταβέλος: «Συμμετέχουμε στο γενικό καλό που πρέπει να γίνεται»

Το «παρών» στην αιμοδοσία της περασμένης Κυριακής έδωσε και ο πρόεδρος του Γ. Σ. Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Καταβέλος, ο οποίος εξήγησε: «Εμείς ως Γυμναστικός Σύλλογος κάνουμε εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους κοινωνικούς τομείς. Μια κοινωνική εκδήλωση είναι και το να μαζεύουμε αίμα, το οποίο μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή για τους φιλάθλους, φίλους και συγγενείς των Απολλωνιστών. Η προσπάθεια αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και εμείς βοηθάμε την αρχική διοργανώτρια που είναι η “Αναγέννηση” . Συμμετέχουμε στο γενικό καλό που πρέπει να γίνεται και για να αντιληφθείτε τη σημασία του εγχειρήματος απλά να τονίσω πως μέσω της Τράπεζας Αίματος βοηθήθηκαν σε ώρες έκτακτης ανάγκης επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Απόλλωνα».

Προσδοκώντας πάντα στο καλύτερο ο Παναγιώτης Καταβέλος σχολίασε αναφορικά με την ανταπόκριση που γνώρισε φέτος η Εθελοντική Αιμοδοσία: «Θεωρώ ότι η ανταπόκριση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Ως Απόλλων έχουμε αποσυντονιστεί, καθώς πολλοί μεγάλοι που έχουν προβλήματα δυσκολεύονται να δώσουν αίμα, όπως και εγώ. Θεωρώ πως με την κοινοποίηση και την κατανόηση της σημασίας της προσπάθειας του χρόνου η προσέλευση θα είναι διπλάσια. Μπορούν και πρέπει και άλλοι Απολλωνιστές, φίλαθλοι, φίλοι, αλλά και η ίδια η ΠΑΕ με στελέχη της – όπως, βέβαια, πρέπει να κάνουν και οι αθλητές μας σε μπάσκετ και βόλεϊ – όταν υπάρχει χρόνος με διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, να δώσουν και αυτοί αίμα».

Εμμανουήλ: «Πράξη για τη ζωή όλων μας»

Από την αρχή το εγχείρημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την Τράπεζα Αίματος Όλων των Απολλωνιστών αγκαλιάστηκε από τον Σύλλογο Παλαιμάχων» του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιώργος Εμμανουήλ, που έδωσε και φέτος αίμα, τόνισε στις δηλώσεις του: « Καταρχάς εμείς ως Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Αναγέννησης και είμαστε κάθε χρόνο παρόντες. Συμβάλλουμε στο να γίνει το έργο αυτό πραγματικότητα, καθώς θεωρούμε ότι είναι μια πράξη για τη ζωή όλων μας. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται καθημερινά το αίμα μας και αισθανόμαστε περήφανοι που και φέτος καταφέραμε να είμαστε κοντά σε αυτό το εγχείρημα.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που θα έρχονται κοντά μας και θα δίνουν αίμα, στηρίζοντας την προσπάθεια της “Αναγέννησης”».

Αδρασκέλας: «Μας κάνει υπερήφανους η τράπεζα αίματος»

Τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών την οραματίστηκαν, όπως αναφέρθηκε, τα μέλη του Σωματείου Φιλάθλων η Αναγέννηση. Το όραμα έγινε θεσμός, καθώς αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από όλους στον Απόλλωνα.
Λογικά, λοιπόν, ο πρόεδρος του Σωματείου, Τάσος Αδρασκέλας δηλώνει πως «η Τράπεζα Αίματος που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 8 χρόνια μας κάνει υπερήφανους. Είναι ένας θεσμός για την οικογένεια του Απόλλωνα, τον οποίο θέλουμε να διευρύνουμε και να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Απόλλωνα, ανεξαιρέτως και χωρίς κανένα, προαπαιτούμενο να λαμβάνουν τη βοήθειά μας όταν αυτή χρειάζεται. Στα 8 αυτά χρόνια έχουμε διαθέσει περισσότερες από 120 φιάλες αίμα και συνεχίζουμε να θεωρούμαστε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Τράπεζας Αίματος του νοσοκομείου “Ελπίς”.
Επίσης θέλουμε ως Σωματείο να απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όποια και όποιον δεν μπόρεσε, για διάφορους λόγους να συμμετάσχει στην αιμοδοσία, να το κάνει ακόμη και τώρα πηγαίνοντας στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου “Ελπίς”, δηλώνοντας πως δίνει αίμα για την Τράπεζα Αίματος “Απόλλων Αναγέννηση”».
Πηγή http://www.zougla.gr/sports/

Για την 8η αιμοδοσία Απόλλωνα έγραψαν επίσης

Η 8η Αιμοδοσία των Απολλωνιστών!

apollon logo L

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα Τροπαίων του «Γ. Καμάρας», η Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών.

Η Αιμοδοσία πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά και αποτελεί τον πλέον περήφανο και πραγματικά αναγκαίο θεσμό της οικογένειας του Απόλλωνα. Συνδιοργανώθηκε από την «Αναγέννηση», τον Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης και το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Συλλόγου, με την εξαιρετική συνεργασία, όπως όλα αυτά τα χρόνια, της κινητής μονάδας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Ελπίς».

Στα χρόνια ύπαρξης της η Τράπεζα Αίματος Όλων των Απολλωνιστών έχει διαθέσει περισσότερες από 120 φιάλες αίματος σε όσους Απολλωνιστές έχουν χρειαστεί τη βοήθειά της. Σήμερα, αποτελεί μία από τις πλέον δυνατές Τράπεζες Αίματος του Νοσοκομείου και αυτό αποτελεί τιμή για όλους εμάς την οικογένεια του Απόλλωνα.

Μαζί με τις ευχαριστίες μας προς όλες τις αιμοδότριες και προς όλους τους αιμοδότες της 8ης Αιμοδοσίας να τονίσουμε πως όποια και όποιος δεν μπόρεσε, για διάφορους λόγους, να συμμετάσχει στην αιμοδοσία μπορεί να δώσει αίμα στις αιμοδοσίες του νοσοκομείου «Ελπίς», δηλώνοντας πως δίνει για την Τράπεζα Αίματος «Απόλλων Αναγέννηση».

Δωρεάν η Εκδρομή στο Αίγιο

anagennisi logo

Η εκδρομή που διοργανώνει η «Αναγέννηση» το προσεχές Σαββάτο στο Αίγιο για τον αγώνα με τον Παναιγιάλειο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Το πούλμαν είναι χορηγία προς τους Απολλωνιστές από το μέλος μας, Σταμάτη Βελλή.

Συμμετοχές δηλώνετε στο forum και στα γνωστά τηλέφωνα.

Εκδρομή στο Αίγιο

anagennisi logo

Η «Αναγέννηση» διοργανώνει εκδρομή στο Αίγιο για την αγώνα με τον Παναιγιάλειο το Σάββατο 11 Μαρτίου. Τιμή συμμετοχής 5 ευρώ. Προτεραιότητα μέλη. Δηλώσεις συμμετοχής στα γνωστά τηλέφωνα και στο forum.

Αιμοδοσία τι πρέπει να γνωρίζουμε

aimodosia APOLLONISTON

aimodosia APOLLONISTONΤΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τα διεθνή δεδομένα για την αιμοδοσία, η διαδικασία επιλογής του αιμοδότη αποτελεί σημαντικό μέρος του επιστημονικού έργου της υπηρεσίας αιμοδοσίας και έχει σκοπό την προστασία της υγείας, τόσο του ίδιου του αιμοδότη όσο και του ασθενούς που θα πάρει το αίμα.

Όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι αιμοδότες, ακόμα και εκείνοι που σε τακτική βάση δίνουν αίμα κάθε 4 έως 6 μήνες, εξετάζονται από τον υπεύθυνο γιατρό της αιμοδοσίας. Ο γιατρός παίρνει ένα σύντομο ιστορικό, γίνεται μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, της αιμοσφαιρίνης, και σε μερικές περιπτώσεις μεγαλύτερος έλεγχος.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 • Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18 έως 62 ετών, μπορεί να δίνει 350 έως 450 cc αίμα. Για νέους ηλικίας 17,5 ετών χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.
 • Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι για τους άνδρες 3 έως 4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2 έως 3 φορές το χρόνο.
 • Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος και να έχει συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου.
 • Για πρωινή αιμοδοσία, πρέπει να έχει προηγηθεί ένα καλό πρωινό, ενώ για την απογευματινή αιμοδοσία ο αιμοδότης μπορεί να αιμοδοτήσει 2 έως 3 ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα.
 • Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών πριν δώσει αίμα.
 • Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει πάρει φάρμακα, ούτε καν ασπιρίνη, τις τελευταίες ημέρες πριν την αιμοληψία.
 • Ετερόζυγος της Μεσογειακής ή Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας μπορεί να δώσει αίμα, εφ’ όσον η αιμοσφαιρίνη του είναι στα φυσιολογικά επίπεδα.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και 6 έως 12 μήνες μετά τον τοκετό δεν γίνεται αιμοληψία.
 • Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση, ή να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.
 • Δεν μπορεί να αιμοδοτήσει άτομο που πάσχει από ελονοσία, φυματίωση, ηπατίτιδα, σύφιλη, μελιταίο πυρετό, AIDS, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, καρδιακό ή άλλο σοβαρό νόσημα.
 • Κάθε πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος αιμοδότης, πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο γιατρό της αιμοδοσίας, ο οποίος κρίνει τελικά για την καταλληλότητα της αιμοληψίας.
 • Σε περίπτωση προσωρινού ή μόνιμου αποκλεισμού από αιμοδοσία, ο γιατρός δίνει την κατάλληλη συμβουλή. Η καλή επικοινωνία μεταξύ του αιμοδότη και του προσωπικού της αιμοδοσίας διατηρεί τη σχέση εμπιστοσύνης και διασφαλίζει την καλή ποιότητα του αίματος που παρέχεται στους ασθενείς που χρειάζονται αίμα ή τα παράγωγά του.

ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ!!!

Την Κυριακή έχει ντέρμπι! Ντέρμπι Α’ Εθνικής στο Ναό με αντίπαλο την ομάδα του Άρη. Καλούμε τον κόσμο του Απόλλωνα να γίνει ο 12ος παίκτης της ομάδας, με φωνή και πάθος να παίξουμε και εμείς μπάλα από την κερκίδα. Να νιώσουν όλοι πως η Ριζούπολη είναι έδρα.

Ως «Αναγέννηση» είμαστε σταθερά υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων οπαδών. Οι οπαδοί δίνουν χρώμα και ψυχή. Όπως εμείς θέλουμε να έχουμε την κερκίδα μας σε όλα τα γήπεδα, έτσι θέλουμε και οι αντίπαλοι να έχουν τη δική τους θύρα στο «Γ. Καμάρας». Εξάλλου το γήπεδο μας έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει κάθε αντίπαλη ομάδα και τον κόσμο της. Ως εκ τούτου είμαστε αντίθετοι στην απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών του Άρη για το κυριακάτικο ματς.

Υ.Γ: Η Θύρα μας είναι η 2β!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

anagennisi logo

Η «Αναγέννηση» διοργανώνει το Σάββατο 4/2 δωρεάν εκδρομή στα Τρίκαλα για τον αγώνα του Απόλλωνα με την τοπική ομάδα. Στο πούλμαν θα προηγηθούν τα μέλη της «Αναγέννησης» και των Basso Rango. Το πούλμαν είναι χορηγία του μέλους μας, Σταμάτη Βελλή, και επιθυμία του είναι να ταξιδέψει γεμάτο. Συμμετοχές στο forum και στα γνωστά τηλέφωνα. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου από το γήπεδο.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 27/1/17

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σας προσκαλούμε στην ετήσια κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο μπαρ του «Γ. Καμάρας» την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:30.

Αμέσως μετά την κοπή θα είναι και πάλι κοντά μας ο DJ και σαξοφωνίστας Γιάννης Μαγουλάς, που μας μάγεψε την άνοιξη στην αυλή του κλειστού, για να μας κρατήσει συντροφιά και να μας ταξιδέψει ακόμα μια φορά με τις ανεπανάληπτες μελωδίες του!!!

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2017

aimodosia APOLLONISTON

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2017

afisa-aimodosia-apollon-athinon-2017-final

 

 

 

 

 

 

 

Καλημέρα, η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ των ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΩΝ θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ωρες 11.00 – 14.00 στο γήπεδο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Σας περιμένουμε.