Ταξιδεύοντας με τον… Απόλλωνα

Ταξιδεύοντας με τον… Απόλλωνα

Μακριά πολύ μακριά να ταξιδεύουμε
κι ο ήλιος πάντα μόνους να μας βρίσκει
Εσύ τσιγάρο CAMEL να καπνίζεις ναι
κι εγώ σε μια γωνιά να πίνω Whiskey

(Νίκος Καββαδίας)

Πάει καιρός, κοντά τρεις μήνες, που ο web master του www.apollonistis.com μου παρουσίασε  το wordpress της «Αναγέννησης». Δεν το έφτιαξε τώρα. Όμως όσο νεράκι μου κυλούσαν τα κείμενα παλιά, τόσο στάλα-στάλα κατέβαινε το εναρκτήριο αυτής της εποχής.

Το θέμα ήταν ότι κάθε φορά που έπιανα το πληκτρολόγιο να γράψω περνούσαν σαν ταινία μπροστά μου, όσα έχουμε ζήσει, από την ημέρα που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια που λέγεται «Αναγέννηση του Απόλλωνα Σμύρνης». Ήταν νύχτα Τετάρτης 25 του Μάη 2005, όταν μετά την 7άρα στην Καλαμάτα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία», η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας, βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’  Εθνική κατηγόρια. Τότε, λοιπόν, αποφασίσαμε, άνθρωποι που μόνο μπουνιές δεν είχαμε παίξει μεταξύ μας, ότι ο Απόλλωνας μας χρειάζεται ενωμένους και δυνατούς. Τότε, σε ένα μαγαζί, που το πιο μικρό κουνούπι είχε μέγεθος σφήκας, μέσα στο άλσος του Προμπονά, αποφασίσαμε ότι έχουμε ένα κοινό όνειρο, την «Αναγέννηση του Απόλλωνα». Ένα όνειρο που φάνταζε και ήταν ουτοπικό. Οι πιθανότητες να πιάσει λιμάνι αυτό το σαπιοκαράβο ήταν πιο λίγες και από…μηδαμινές. Ωστόσο, η ζωή είναι πάντα ο καλύτερος και ο μοναδικός σεναριογράφος.

Αυτά που ζήσαμε από τότε μέχρι σήμερα απαιτούν δεκάδες χιλιάδες λέξεις απλά για να αναφερθούν. Και είναι σίγουρο πως άμα γραφόντουσαν σε βιβλίο ο αναγνώστης θα περίμενε στο εξώφυλλο να δει το όνομα του Κίπλινγκ ή του Θερβάντες, θα το θεωρούσε ένα σύνολο από φανταστικές ιστορίες, όμως η πραγματικότητα στη δική μας περίπτωση ξεπέρασε και την πιο μεγάλη φαντασία.

Το ταξίδι αυτό κάθε άλλο παρά με μπουνάτσα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα σήμερα. Οι θάλασσες που μας κτύπησαν εμάς και τον Απόλλωνά μας, μανιασμένες, αλλά οι μοίρες φαίνεται ότι το είχαν αποφασίσει και στη διαδρομή μας έστειλαν, καπετάνιο και πλήρωμα καλό, για να αντέξουμε.

Και ακόμη προσπαθούμε, με τις δυσκολίες να μας πνίγουν κατά καιρούς, αλλά πάντα την τελευταία στιγμή κάποιο χέρι να μας τραβά στην επιφάνεια και να συνεχίζουμε, να ανακαλύπτουμε νέα μέρη.

Έτσι, λοιπόν, θα συνεχίσουμε γιατί το μήνυμα του Απόλλωνα που κουβαλάμε μαζί μας είναι πολύ δυνατό και απαραίτητο.

Στα χρόνια που πέρασαν, δεκάδες αναρτήσεις μας στο παλιό blog της «Αναγέννησης» μιλούσαν κυρίως για συσπείρωση και για την ανάγκη να κατανοήσουμε την απαίτηση για αγάπη και υπομονή από μέρους μας προς τον Απόλλωνά μας. Αυτά τα κείμενα είναι παρακαταθήκη γιατί μας οδήγησαν σήμερα  στο να βρισκόμαστε εδώ με την ομάδα μας να είναι έτοιμη να επιστρέψει εκεί που ιστορικά ανήκει, αλλά να επιστρέψει με το δικό της τρόπο, καθαρή και περήφανη.

Το νέο wordpress είναι τεχνολογικά ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει και με δυνατότητες που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Από εδώ, δεν θα διαβάζετε καθημερινό ρεπορτάζ, ούτε σχολιασμούς αγώνων, εξάλλου πια ο Απόλλωνας «πουλάει» και πολλά site ή blog, επώνυμα ή ανώνυμα, ασχολούνται μαζί του. Καθημερινό ρεπορτάζ προσφέραμε ότι για τον Απόλλωνα στις εφημερίδες έβρισκες το πολύ μια γραμμή. Εδώ θα υπάρχουν όμως ειδήσεις για την «Αναγέννηση», θέσεις, απόψεις, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Δεν είμαστε οι καινούργιοι εμείς, είμαστε οι πιο παλιοί, αλλά αυτοί που μιλάνε και γράφουνε, όταν πραγματικά έχουμε να πούμε πράγματα και όταν οι ανάγκες του Απόλλωνα το απαιτούν…

Το ταξίδι μας, αδέλφια, συνεχίζετε, έχουμε να ταξιδέψουμε ακόμη πολλές θάλασσες, να περάσουμε από Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, από την Κίρκη και τις Σειρήνες, αλλά έχουμε να δούμε μπροστά μας και τα πιο ωραία λιμάνια.

Και η τύχη δείχνει όμως συνέχεια να είναι μαζί μας. Άλλωστε, πως τα φέρνει η ζωή και εκεί που 25 Μάη του 2005 κλαίγαμε από στεναχώρια, σε λίγες μέρες στις 25 Μάη του 2013 θα κλαίμε από χαρά γιατί η «Ελαφρά Ταξιαρχία» η Απολλωνάρα της καρδιάς μας θα είναι και πάλι στην Α’ Εθνική και το ταξίδι θα συνεχίζετε…

One thought on “Ταξιδεύοντας με τον… Απόλλωνα

  1. press Απρίλιος 18, 2013

    καλοταξιδο,
    νεο ξεκινημα αρχη νεας εποχης , αγαπημενοι θα παμε μακρια…

    Υ.Γ.
    το στοιχο του ποιητη τον εχει τραγουδησει εξεραιτικα ο Αν.Ζερβουδακης κ.Vagolta mas:)