Μια νέα εποχή ξεκινά, με την ίδρυση της ΛΕΣΧΗΣ της Αναγέννησης…

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝ

Η Αναγέννηση συμπλήρωσε τον περασμένο μήνα αισίως τα 8 χρόνια ζωής της, με παρουσία και δράση στα κοινά του Απόλλωνα. Και αυτά τα γενέθλια συνδυάστηκαν με την επιστροφή του Απόλλωνα στην κατηγορία που ιστορικά ανήκει : Στην Α’ Εθνική.

Σήμερα Ο Απόλλωνας, με την ηγεσία του Σταμάτη Βελλή, έχει επανακτήσει την αξιοπρέπεια του. Η φίλαθλη κοινή γνώμη μιλάει με θαυμασμό για τον Απόλλωνα και όλοι περιμένουν το πώς θα παρουσιαστούμε στην Α’ Εθνική κατηγορία.
Πέρα όμως από την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα, πολύς κόσμος περιμένει να δει την εικόνα που θα παρουσιάσει και ο κόσμος του Απόλλωνα, αλλά και η «Αναγέννηση» πιο συγκεκριμένα.

Η «Αναγέννηση» από την ίδρυσή της δεν είχε αυτόνομο δικό της χώρο. Τα πρώτα χρόνια οι στόχοι μας ήταν τέτοιοι, όπως και η κατάσταση που επικρατούσε στον Απόλλωνα, που δεν μας επέτρεπαν ούτε καν σαν σκέψη αυτό το ενδεχόμενο. Στη συνέχεια η σκέψη επανήλθε αλλά μπήκε και πάλι στο συρτάρι καθώς η επιθυμία ήταν πως όταν έρθει αυτή η ώρα να δημιουργήσουμε όχι απλά ένα σύνδεσμο σαν και αυτούς που προϋπήρχαν και από τους οποίους προέρχεται η «Αναγέννηση», αλλά μια Λέσχη των Απολλωνιστών για την εικόνα και τη λειτουργία της οποίας θα αισθάνονται περήφανοι οι Απολλωνιστές. Οι συνθήκες και πάλι δεν ήταν οι κατάλληλες.

Το 2009 δικοί μας άνθρωποι ανέλαβαν το μπαρ του γηπέδου, οπότε όλο το βάρος μας έπεσε εκεί. Εκεί κάναμε συναντήσεις, μαζώξεις, φτιάξαμε γραφείο και είχαμε καθημερινή παρουσία. Στηρίξαμε το μαγαζί με κάθε τρόπο και μέσο ανεξάρτητα από την τελική έκβαση. Έτσι φτάσαμε στο τέλος της φετινής σεζόν, όπου ο Κώστας Ευαγγέλου μας ενημέρωσε ότι θα αποχωρήσει από το χώρο και το κατάστημα θα βγει σε διαγωνισμό από τον Γ.Σ..

Τότε άρχισε το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αναγέννησης», αρχικά το απερχόμενο και στη συνέχεια το νέο, να σκέπτεται ότι η στιγμή της ΛΕΣΧΗΣ έφτασε. Το βήμα έπρεπε να γίνει και οι Απολλωνιστές μέσω της «Αναγέννησης» να αποκτήσουν μια στέγη που θα τους ταιριάζει στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Μια ΛΕΣΧΗ διαφορετική από τις άλλες, μια ΛΕΣΧΗ μέσα στην οποία θα προσπαθήσουμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να βοηθήσουμε τη νέα γενιά των Απολλωνιστών να ανοίξει τα φτερά της, έχοντας πάντα ως βάση της Αρχές, τις Αξίες και τα Ιδανικά που πρεσβεύει το Σωματείο μας και ο Απόλλωνας.

Ο χώρος αυτός βρέθηκε, είναι 90 τμ μέτρα στην καρδιά της Ριζούπολης, στην οδό Ερμωνάσης 46, ο πρώτος όροφος μονόροφης οικοδομής.

Το στοίχημα που βάζουμε είναι μεγάλο και η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται από τη συμμετοχή σε αυτή, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί, όλων μας.

Σε πρώτη φάση ζητάμε από όσους μπορούν τις αμέσως επόμενες μέρες (Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα) να βρεθούμε στο γήπεδο και να βοηθήσουμε στη μετακόμιση των πραγμάτων που έχουμε στα γραφεία μας (στο μπαρ) το οποίο θα παραδοθεί στον Γ.Σ.. Στη συνέχεια ζητάμε απ’ όσους μπορούν να συνεισφέρουν σε τεχνικά έργα (βαψίματα, καθαριότητες, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κτλ) να το δηλώσουν. Τέλος, όσοι μπορούν να διαθέσουν πράγματα για το χώρο η προσφορά τους είναι εξαιρετικά σημαντική.

Πάμε δυνατά να κάνουμε τη Λέσχη μας, ένα δεύτερο, μετά το γήπεδο μας, φιλόξενο σπίτι για όλους μας και για όλους τους Απολλωνιστές.

ΥΓ όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν στην δημιουργία της ΛΕΣΧΗΣ μπορούν να επικοινωνήσουν το με apollonistis@yahoo.com ή στα γνωστά από τις εκδρομές τηλέφωνα, ή στο αντίστοιχο θέμα στο forum

Comments are closed.