«Μετάθεση» για την κάρτα..φιλάθλου

anagennisi logo

Μία νίκη των υγιών φιλάθλων και οπαδών προ των πυλών, καθώς με τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, μετατίθεται για τις 31/12/2018 ή έναρξη της εφαρμογή της «περιβόητης» κάρτας φιλάθλου.

Στην πραγματικότητα ωστόσο η παράταση αυτή είναι οιωνός κατάργησης του συγκεκριμένου μέτρου. Μάλιστα, η αιτιολογία που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός στην τροπολογία του για την κατά ένα χρόνο μετάθεση της έναρξης του μέτρου επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται ότι το θέμα «απασχολεί έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση» και καταλήγει πως «Η Διαρκής Επιτροπή (T-RV) του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού πραγματοποίησε συμβουλευτική επίσκεψη στη χώρα μας, έχει ήδη εκπονήσει προσχέδιο έκθεσης το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση σε συνεδρίαση του Συμβουλίου».

Η «κάρτα φιλάθλου» που σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους συνολικά, παρά μόνο στο περαιτέρω «φακέλωμα» των οπαδών και των φιλάθλων, είχε περιληφθεί ως άρθρο στο νόμο Κοντονή το 2016 και προκάλεσε την έντονη αντίδραση φορέων και συλλόγων φιλάθλων.

Μεταξύ αυτών και η «Αναγέννηση», αφού ήμασταν από τις συλλογικότητες φιλάθλων και οπαδών που προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του συγκεκριμένου μέτρου, δείχνοντας έμπρακτα την αντίθεση μας σ’ ένα μέτρο που θίγει πάνω και πρώτα απ’ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη φίλαθλη και οπαδική ιδιότητα.

Η τροπολογία:

Comments are closed.