Το ταξίδι στην Κομοτηνή!

Ναι ρε Απόλλων!!!

Ναι ρε Απόλλων!!!


1500 χιλιόμετρα. 30 ώρες στους δρόμους. 10 νομοί στο πέρασμά μας. Τι να μας πούνε όλα αυτά όταν παίζει η Απολλωνάρα…

Μεσάνυχτα Σαββάτου και στο μπαρ της Ριζούπολης εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο οι άρρωστοι, έτοιμοι για το πιο μακρινό οπαδικό ταξίδι των Απολλωνιστών. Αν κάποιος έβλεπε τις φάτσες σε καμία περίπτωση δεν θα πίστευε ότι αυτοί οι άνθρωποι πάνε για ματς ζωής και θανάτου. Αισιοδοξία στο φουλ και δεν μασάμε πουθενά, ήταν η ατμόσφαιρα.

Σπαθάτοι παντού!

Σπαθάτοι παντού!

Στη μία ακριβώς μπαίνουμε στο πούλμαν, το οποίο είναι σχεδόν τίγκα. Το ταξίδι ξεκινά. Τα συνθήματα δίνουν και παίρνουν.

Το ξημέρωμα μας βρίσκει στα Μάλγαρα, όπου ένας ακόμη Απολλωνιστής από την Κοζάνη επιβιβάζεται στο πούλμαν. Πρωινή στάση για καφέ και μπουγάτσα στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε για Κομοτηνή!

Λίγο έξω από την συμπρωτεύουσα, ήρθε η ώρα του Νιόνιου για το καθιερωμένο στις εκδρομές πια πρόγραμμα!

Τελευταία στάση στο ύψος της Καβάλας και λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι φτάσαμε στον προορισμό μας. Αφού καθορίσαμε το ραντεβού μας για το γήπεδο, παρέες Απολλωνιστών έκαναν τις βόλτες τους στην πόλη χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού πολλοί ντόπιοι –ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων- μας έδιναν συγχαρητήρια για το κουράγιο μας να κάνουμε τέτοιο ταξίδι και μας ευχόντουσαν να παραμείνει ο Απόλλωνας στην κατηγορία.

Ξεκινώντας για το γήπεδο!

Ξεκινώντας για το γήπεδο!

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ξεκινήσαμε με πορεία για το γήπεδο, χωρίς κανέναν αστυνομικό μαζί μας, αφού δεν χρειαζόταν. Στην είσοδο της θύρας προστέθηκαν και άλλοι Απολλωνιστές που βρέθηκαν με διάφορα μέσα στην πόλη της Θράκης. Τα πανό μπήκαν όπως και το τύμπανο και η μάχη στην κερκίδα ξεκίνησε.

Στα στενοσόκακα...!

Στα στενοσόκακα…!

Βγάλαμε τα λαρύγγια μας 94 λεπτά, όμως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και η Απολλωνάρα κατέκτησε μια μεγάλη και περήφανη νίκη.

Ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι της επιστροφής δώσαμε όλοι ραντεβού και για του χρόνου γιατί ο Απόλλωνας όσο και αν το θέλουν δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη. Εδώ θα είμαστε καλό σπυρί στο σάπιο τους σώμα!

Παντού μαζί σου Απόλλωνα!

Παντού μαζί σου Απόλλωνα!

Στις 6 το πρωί της Δευτέρας φτάσαμε πίσω στη Ριζούπολη. Η κούραση είχε εξαφανιστεί και όλοι σκεφτόμασταν ήδη πως θα γεμίσει ο ναός στο ματς της Κυριακής.

Γιατί Απόλλων σημαίνει κανείς λογικός. Γιατί Απόλλων σημαίνει να είσαι τρελός!

One thought on “Το ταξίδι στην Κομοτηνή!

  1. _avatar Απρίλιος 1, 2014

    Τι ωραια ιστορια, μας θυμισατε τα παλια …